Chytrá továrna je novou etapou vývoje informací továrny první generace.

- 2024-06-07-


V chytrých továrnách hrají stroje skutečně klíčovou roli. Jsou zodpovědní za plnění úkolů a interpretaci dat, která neslouží pouze k integraci informací zákazníků a obchodních partnerů, ale také k účasti na výrobě a montáži produktů na míru. 

Přestože stroje hrají velkou roli v automatizaci a efektivitě výroby, jádrem výroby jsou stále lidé. Lidé jsou hlavně zodpovědní za ovládání, programování a údržbu strojů, aby byl zajištěn hladký průběh výrobního procesu. Cílem chytré továrny není úplně eliminovat pracovní sílu, ale zhodnotit práci lidí. 

To znamená, že prostřednictvím aplikace technologií se lidé mohou soustředit na činnosti myšlení na vyšší úrovni, jako je strategické plánování, inovativní design a řešení složitých problémů, než aby byli svázáni jednoduchou opakující se prací. Inteligentní továrna si klade za cíl realizovat spolupráci mezi člověkem a strojem, plně využívat jejich výhody a společně zlepšovat efektivitu výroby a kvalitu produktů.

Inteligentní továrny také kladou důraz na integraci a využití dat. Sběrem a analýzou dat ve výrobním procesu mohou podniky lépe porozumět situaci ve výrobě, předvídat potenciální problémy a optimalizovat výrobní proces, čímž dosahují efektivnějšího využití zdrojů a kontroly nákladů. lidské bytosti jsou stále nepostradatelné. 

Skutečná hodnota chytré továrny spočívá v realizaci spolupráce člověk-stroj, zvyšování hodnoty lidské práce a podpoře rozvoje zpracovatelského průmyslu efektivnějším a udržitelnějším směrem.